27-29 листопада у місті Києві відбувся Всеукраїнський конкурс конкурс професійної майстерності WORLDSKILLS INTERNATIONAL 2018 – своєрідні олімпійські ігри для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та молодих кваліфікованих працівників віком від 18 до 22 років. Офіційними організаторами конкурсу виступили Міністерство освіти та науки і Федерація роботодавців України за підтримки Федерації металургів України, об'єднання підприємств «Укрметалургпром». Генеральний партнер заходу - "Метінвест". Наразі цей конкурс - наймасштабніший майданчик для студентів і молодих фахівців, де вони можуть відчути професію, переконатися в правильності свого вибору і утвердитися в амбіціях.

WorldSkills Ukraine 2018 проходив в номінаціях: електромонтажні, зварювальні і слюсарні роботи, підйом і транспортування вантажів, кулінарне та перукарське мистецтво, технології моди і мехатроніка. Змагання проводилися у формі конкурсу професійної майстерності, де учасники повинні були продемонструвати всі свої навички за певну кількість часу, та виконати ряд практичних завдань.

Дніпропетровську область на конкурсі представляли 16 команд закладів освіти в номінації мехатроніка. Мехатронік – це сучасний фахівець з електропневматики, гідроавтоматики та пневматики. Змагання проводилися на німецьких стендах FESTO. Організаторами та спонсорами команд виступили Дніпровська політехніка та компанія Інтерпайп. Учасники ПДМК Ілля Писаревський, Роєнко Матвій та Міняйло Юліан – студенти групи МЕПС-15 під керівництвом Капанжи Світлани Олександрівни, завзято боролися у найскладніших трьох етапах конкурсу. В результаті запеклої боротьби наші студенти з невеликим відривом вирвали перемогу в інших учасників та стали переможцями Всеукраїнського конкурсу профмайстерності WORLDSKILLS UKRAINE MECHATRONIC BATTLE. Наші переможці отримали дипломи учасників та подарунковий сертифікат на суму 20000 грн. у мережі магазинів COMFY.

 

 

 Щирі вітання учасникам конкурсу та бажаємо подальших успіхів та перемог!!!